Het lespakket – drie onderdelen

Het lespakket Een wereld vol verhalen bestaat uit drie onderdelen: een lesboek, een verhalenboek en deze website.
De onderdelen horen bij elkaar; het lesboek en website zijn niet los te gebruiken.

Lesboek

In het lesboek uit lespakket Een wereld vol verhalen vindt u de beschrijving van 35 complete lessen voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool. De lessen zijn verdeeld in blokken; elk blok behandelt een levensbeschouwelijke stroming. De opbouw is (voor zover mogelijk) chronologisch: het boeddhisme komt na het hindoeïsme, het christendom en de islam komen na het jodendom. Het humanisme wordt als laatste behandeld; hiervan is moeilijk aan te geven in welke fase het is ontstaan.
Hoewel de volgorde dus bewust gekozen is, kunt u er ook voor kiezen om de blokken in een andere volgorde te gebruiken.
Werkt u met meerdere leerkrachten met het lespakket? Dan adviseren wij voor elke leerkracht een lesboek aan te schaffen.

Bestel het lesboek.

Verhalenboek

In elke les wordt verwezen naar een verhaal uit het boek Wereld zonder tranen. In dit boek staan navertellingen van bronverhalen en verhalen uit de latere verteltradities, prettig leesbaar voor kinderen vanaf groep 6.
Voor het werken met dit pakket hebt u ten minste één exemplaar van het boek nodig (dit is onderdeel van het lespakket). Bij enkele lessen gaan groepen kinderen met de verhalen aan de slag. Daarom is het handig om meer exemplaren te hebben. Bekijk de verschillende pakketopties in onze webshop. U vindt hier pakketten met 1, 5, 10 of 30 verhalenboeken. Kies het pakket dat past bij de grootte van uw groep!

Bestel het verhalenboek.

Website

Op deze website vindt u beeldmateriaal, geluidsfragmenten, werkbladen en andere aanvullingen bij de lessen uit het lesboek. Via de navigatie rechtsboven op de homepage komt u bij het lesmateriaal. U hebt hiervoor een account nodig dat u gratis kunt aanmaken.

Klik hier om meteen naar het digitale lesmateriaal te gaan.

Het lesmateriaal uit lespakket Een wereld vol verhalen is onderverdeeld in blokken: inleidende lessen, de levensbeschouwelijke stromingen hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom, islam, humanisme enafsluitende lessen. Bij elk blok vindt u een inhoudsopgave waarmee u elke afzonderlijke les kunt openen.
Let op: Alle werkbladen uit het lesboek zijn ook te vinden op de website. Printen van de website gaat gemakkelijker dan kopiëren uit het boek.